divendres, 3 d’agost del 2018

LA BLANCA ESPURNA PARTICIPA A LA 2a DIADA ADIFOLK A PERPINYÀ

LA CITA DE CULTURA POPULAR CATALANA VA TENIR LLOC EL 28 i 29 DE JULIOL


Els dies 27 i 28 de juliol, la ciutat de Perpinyà acollia la 2a Diada d'Adifolk, amb diversitat d'activitats pels carrers i places del centre històric.

La celebració va acollir la participació de 40 grups dels diferents àmbits de la cultura popular catalana: cercaviles, mostres de lluïment, jocs tradicionals, mostra bastonera, exhibició de falcons, ballades de sardanes, balls de seguici, dansa catalana, cantada d'havaneres, nit del foc i ball folk.
 
Els actes inaugurals, el divendres al vespre a la Catedral, amb una benvinguda per part de l'equip d'Adifolk que va posar un tastet del que es podria veure aquests dies a Perpinyà i que va ser a la vegada l'homenatge i reconeixament als presos polítics i exiliats del nostre país. La cobla Mil·lenària Fidel·líssima Vila de Perpinyà i la Coral La Llanterna de Súria va protanitzar el concert d'aquesta primera jornada.
 
Cal destacar la mostra bastonera de dissabte a la tarda, com a àmbit amfitrió d'aquest any, agafant el relleu als balls de gitanes que vàrem tenir el 2017. En aquesta ocasió, 12 colles bastoneres d'arreu de Catalunya van oferir una àmplia varietat de balls.
 
La part institucional amb la recepció de benvinguda per part de l'Ajuntament de Perpinyà als grups, va comptar amb la presència de la Tinent d'Alcalde de Perpinyà, la Directora General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya i el President d'Adifolk.