dimarts, 28 de setembre del 2010

LA COLLA BARCELONINA MARE NOSTRUM ACONSEGUEIX EL TROFEU "VILA DE SITGES" DESPRÉS DE GUANYAR EN LES 3 ÚLTIMES EDICIONS.



EL CONCURS HA ESTAT EL PUNT DE TROBADA DE MÉS D'UN CENTENAR DE DANSAIRES DEL  GRUP  BLANCA ESPURNA EN ELS  25  ANYS D'EXIST'ENCIA.

Diumenge es celebrà la 22ena edició del Trofeu Vila de Sitges de colles sardanistes. Una edició molt especial ja que amb el concurs s’han iniciat els actes commemoratius del 25è aniversari de la colla Blanca Espurna. Celebració que s'afegeig als actes dels també 25 anys de l'entitat Amics de la Sardana de Sitges, a la que pertany.
L’acte va ser tota una festa de cultura popular, ja que a més de les colles sardanistes, hi actuaren els gegants de l’A.G.G. La Vall amb el seu grup de grallers i el Drac Petit de Sitges de l’Associació Cultural de Santa Tecla i Sant Bartomeu acompanyat de la seva colla infantil de timbalers.
Un cop finaliltzat el galop de presentació de les colles s’inicià el dels components del grup Blanca Espurna, amb els dansaires fundadors al capdavant i els actuals tancant la desfilada.




Seguidament començà la part competitiva del concurs, amb la sardana revessa i les sardanes de lluïment.




A la sardana de germanor es formaren les habituals dues rotllanes concèntriques al voltant del Drac i els Gegants a les quals s’afegir una més amb els components antics i actuals de la Blanca Espurna. Tots junts ballaren la sardana que porta el nom de la colla, escrita pel compositor Jordi Paulí. Un cop finalitzada, els gegants ens obsequiaren amb una ballada i el drac es despedir amb una encesa força espectacular.


La cobla local Maricel interpretà les sardanes Judit i Arnau, de Jordi Paulí, Un camí d’il.lusions , de Josep Chamorro, Tot dibuixant carícies, d’Enric Ortí i Aplec triomfant, de Florenci Trullàs.
L’acte es va tancar amb la lectura de les classificacions i el repartiment de trofeus.
Al llarg del concurs comptaren amb la presència de la Regidora de Joventut Elisabeth Pérez i del Regidor de Festes Rafael Roig.
Els actes commemoratius del 25è aniversari de la colla Blanca espurna continuaran amb una exposició el mes de novembre i el dinar d'aniversari al desembre.

COLLES GUANYADORES:

Alevins: Trapelles, de Sabadell
Juvenils: Brots del Cim, de Berga
Campionat de Catalunya Infantil (1ª jornada) : Joves Dansaires, d’El Vendrell
Campionat de Catalunya Juvenil (1ª jornada) : Cabirols, de Sabadell i Xàldiga, de Barcelona
Grans: Mare Nostrum, de Barcelona
Veterans: Roques blaves, d’Esparreguera