dijous, 20 de maig del 2010

L'APLEC DE LA SARDANA TANCA SITGES LA FESTA AMB FORÇA PARTICIPACIÓ DE PÚBLIC I BALLADORS

ENGUANY S'HA COMPTAT AMB L'ASSISTÈNCIA D' UN GRUP DE SARDANISTES  DE LA CATALUNYA NORD

El divendres començava amb plujes i el primer acte programat es va haver de traslladar al pabelló de Pins Bens. Malgrat tot, la Trobada Sardanista  va ser un èxit amb la participació de totes les escoles de la vila i l'assistència de més de 200 nens i nenes acompanyats d'un nombrós grup de familiars.


Dissabte,  ja amb sol, es preveia un cap de setmana asolellat amb temperatures agradables. Per la nit fou el torn  dels melòmans, amb el concert de cobla. Una Maricel,  amb un  tenor excepcional, el músic i compositor Jordi Paulí,  que  dirigí l'estrena de la seva pròpia sardana: “Judit i Arnau” i el complement de Santi Molas a la percussió, va oferir un concert amb dues parts ben diferenciades sota el segell i la direcció a la primera part de Joan Jordi Beumala i a la segona  de Joan Josep Blay, músics i compositors de prestigi.



El concert va finalitzar amb dos arranjaments jazistics del mestre Joan Josep Blay, amb la seva pròpia participació com a saxo solista  i el virtuosisme d'En Jordi Paulí amb la tenora.
Una copa de cava posà el punt i final de l'extraordinària cita concertista.

La previsió es va cumplir i diumenge  el dia es va aixecar sense cap nuvol, amb tot preparat per começar a les 11 l'Aplec de la Sardana a l'hort de Can Falç. 
Un matí que es va consolidant després que en els anys 1995, 96 i 97 l'Aplec  es programés en sesions de tarda i nit. Les cobles Marinada, Maricel i Principal del Llobregat interpretaren al llarg d'aquesta sessió matinal un total de 13 sardanes.


 A 2/4 de 5 de la tarda començava puntualment la sessió de tarda, afegint-se la cobla Ciutat de Cornellà.
A mitja tarda 12 rotllanes competien en el concurs i es donava el resultat de la Sardapista en la que els balladors havien d'esbrinar el títol d'una de les sardanes programades al llarg del dia a partir d'unes pistes presents al recinte de l'aplec.


L'Aplec finalitzava a quarts de nou dels vespre sense cap novetat respecte als últims anys i amb menys balladors,  probablement a causa de les retransmissions del final de la lliga de futbol.

PREMIS  DE  L'APLEC

Premi SITGES PARK HOTEL: Sra. BARBE REVLIPPE de Banyuls de la Marenda
Premi DOLCE HOTELS AND RESORTS SITGES: Mª. MERCÈ ARQUE FERRARI de Barcelona.
Premi “Sardapista” TECNINOVA: Sra. ANNA MARIA ALSINA MUNTADA de Molins de Rei.

CONCURS DE COLLES
Categoria Infantil:
1ª. Classificada la colla “ 7 Palomites i 2 Palomitos “ de Sitges.
Categoria Gran:
1ª. Classificada la colla “Sol de primavera” de Barcelona