divendres, 3 d’octubre de 2008

Un Multitudinari 20è Trofreu “VILA DE SITGES” de colles sardanistes tanca les Festes de Santa Tecla' 08

LA MENUDA BLANCA ESPURNA GUANYA EN CATEGORIA ALEVÍ I ES PROCLAMA CAMPIONA TERRITORIAL


EL DRAC I TIMBALERS DE L'ASSOCIACIÓ FOLKLÒRICA I CULTURAL DE SANTA TECLA I SANT BARTOMEU DE SITGES I ELS GEGANTS DE LA VALL DONEN LA BENVINGUDA A LES MÉS DE 30 COLLES SARDANISTES de CATALUNYA I ANDORRA.

Diumenge es va celebrar a la Plaça de La Fragata la 20ena edició del Concurs Nacional de Colles sardanistes Trofeu “Vila de Sitges”, organitzat pels Amics de la Sardana. Hi participaren 31 colles d’arreu del país i d’Andorra en les categories d’Honor aleví, infantil i juvenil, Campionat Territorial i de la modalitat de colles lliures ambdues en totes les categories.

La cobla Vila d’Olesa interpretà les sardanes Petits Tresors de Martí Fontclara, Paraigües i xemeneies de Daniel Gasulla, Recordança de Manel S. Puigferrer i 6 de 7 d’Enric Ortí.

Per donar entrada a les colles, el drac i timbalers de l’Associació de Santa Tecla i Sant Bartomeu varen fer una encesa tot baixant les escales de la Punta fins arribar al recinte del concurs al mig de la plaça de la Fragata, seguits pels gegants i grallers de la Vall i les colles sardanistes que entraren a la plaça al ritme del pas-doble El intrépido de Josep Serra tot fent el galop de presentació.
Seguidament s’interpretaren les sardanes de competició.

El punt àlgid arribà amb la sardana de Germanor. Els gegants acompanyats per les gralles i el drac entraren al mig de les rotllanes concèntriques que es formaren per ballar tots junts la sardana Blanca Espurna de Jordi Paulí. Un cop acabada el drac s’acomiadà de tothom amb una encesa final al mig de la plaça que donà pas al ja tradicional castell de focs.


L’acte s’acabà amb el lliurament de recordatoris i trofeus a les colles participants.
Hi van ser presents el Regidor de Festes el senyor Rafael Roig i el Regidor de Cultura el senyor Gabi Serrano.

PROPERES ACTUACIONS DEL GRUP BLANCA ESPURNA

5/10 Cornellà de Llobregat

12/10 Roda de Barà

19/10 Terrassa