dissabte, 10 de maig del 2008

Sitges, la festa' 08 (17 i 18 de maig)


El Fesitival de la Sardana i la cobla de Sitges

Tot començarà dissabte a les 6 de la tarda amb la 20ena Trobada Sardanista Infantil, amb la participació de nens i nenes vinguts de la nostra comarca, del Baix Llobregat i de Barcelona.
Tot una festa per els més menuts amb berenar i obsequis per a tots els participants als jardins de l’hort de Can Falç.
A més s’ha convocat el 1er Concurs de dibuix i pintura sobre la sardana amb premis per els millors treballs.
La cobla Contemporània interpretarà les sardanes que una vegada més seran de temàtica de cinema.

A la nit, el Teatre del Casino Prado serà l’escenari del Concert de Primavera amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, sota la direcció de Xavier Pagès.
L’acte està adherit a l’Any Saderra Puiferrer, músic i compositor del qual es commemora el centenari del seu naixement.
La sardana Carme del mestre homenatjat obrirà el concert a la que seguirà l’estrena de Pirineus orientals de Llorens Guillaumes, sardana per a contrabaix solista i cobla. La Suite Traumàtica per a saxo, cobla i percussió del mestre Blay tancarà la primera part d’aquest esdeveniment musical.
A la segona part es seguirà recordant al mestre Saderra amb les sardanes Júlia, Lita, Volerany i Recordança, estrena en versió per a cobla. Tancarà l’acte l’obra Ofrena a Manel Saderra i Puigferrer , petit poema de J. Ll. Moraleda.

Diumenge arriba el punt àlgid de la festa amb la 24ena edició de l’Aplec de la Sardana. Les cobles Sant Jordi, Marinada, Principal del Llobregat i Ciutat de Cornellà interpretaran al llarg de tot el dia les 30 sardanes programades per l’ocasió.
Serà als cèntrics jardins de l’hort de Can Falç en sessions de matí i tarda. Un gran espectacle musical i festiu arrodonit amb el concurs de sardanistes i el de la sardapista.