dimecres, 21 de maig de 2008

Homenatge al mestre Manel Saderra Puigferrer en els actes de SITGES, LA FESTA ‘08

Amb la presència de la seva filla Magdalena Saderra

S’estrena la sardana Recordança, composada pel mestre l’any 1977 a veus mixtes i dedicada a la colla de caramelles del Patronat d’A.S.C. de la nostra vila.


Un any més es va celebrar SITGES, LA FESTA, el festival de la Sardana i la cobla de Sitges. Enguany emmarcat dins el Centenari del mestre Manel Saderra i Puigferrer.
Els 2 actes programats el dissabte es varen poder fer malgrat la pluja. Només la Trobada Sardanista Infantil va patir les conseqüències quedant força deslluïda.

En el Concert, la cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona ens va oferir dues estrenes. La primera la sardana Recordança, en versió per a cobla del mestre Joan Jordi Beumala. Composada per Saderra a veus mixtes i dedicada a la colla de caramelles del Patronat d’Acció Social Católica –actualment Caramelles Sitgetanes- i estrenada la Pasqua de 1977. L’altre estrena fou Pirineus Orientals, sardana per a contrabaix solista i cobla, del jove ribetà David Llorens.
A més escoltarem sardanes tant emblemàtiques d’en Puigferrer com Carme, Record de Collell, Fausta, Júlia, Lita i Volerany.
La primera part va acabar amb la Suite Traumàtica per a saxo, cobla i percussió amb una gran interpretació d’en Jordi Paulí al saxo.
Amb l’Ofrena a Manel Saderra i Puigferrer de J.LL. Moraleda finalitzava el programa del concert. L’acte es va tancar amb la sardana més esperada de la nit, Somni.

Diumenge ja amb un dia assolellat es va celebrar la 24ena edició de l’Aplec de la Sardana de la nostra vila.
Balladors locals i d’altres vinguts de les comarques barcelonines i tarragonines varen disfrutar de les 30 sardanes interpretades al llarg de tot el dia per les cobles Sant Jordi, Principal del Llobregat, Ciutat de Cornellà i Marinada.