diumenge, 24 d’abril de 2016

Sitges viu el Sant Jordi més multitudinari

 
Sitges ha viscut enguany una intensa Diada de Sant Jordi. El Passeig de la Ribera va reunir un any més la presència de 40 stands que al llarg de tota la jornada van rebre la visita de centenars de visitants. La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, es mostra satisfeta amb el transcurs de la Diada i assegura que “el fet que la Diada hagi estat en dissabte ha contribuït a augmentar el nombre de visitants i, en conseqüència, el nombre de vendes”. Segons el Gremi de Llibreters de Catalunya el nivell de vendes de la Diada ha estat similar al de l'any passat i assegura que la ciutadania ha respost a la seva crida de sortir a comprar llibres com un acte de reivindicació de la pròpia festa però també del llibre com un element cultural de primer ordre.

A més de la venda de llibres i també de roses, els visitants han pogut gaudir d'un ampli programa d'activitats culturals i lúdiques, entre les que destaca la signatura dels autors locals que aquest any han publicat el seu llibre. La música també va tenir un paper important en aquest Sant Jordi. Es va poder gaudir de la rumba catalana de la mà de Ràdio Bemba i de l'actuació musical de la Coral Sitges Canta. Tanmateix, i com ja és tradició per Sant Jordi a Sitges, també va haver ocasió de ballar sardanes al Cap de la Vila, una activitat organitzada pels Amics de la Sardana, i a càrrec de la Cobla Maricel.
 
Les propostes van cloure amb  la Diada Castellera i el concert de Sant Jordi al Saló d'Or del Palau Maricel, a càrrec de la coral Levare i la coral mixta d'Igualada.

1 comentari:

RobertValls ha dit...

Sitges té una gran riquesa festiva a més d'una bonica història i un increíble patrimoni històric. Enhorabona pel post.