divendres, 15 de maig de 2015

250 escolars de Sitges ballen a ritme de sardana

15/05/2015
http://www.sitges.cat

Sardanes a l'Hort de Can FalçEls alumnes de 4rt de totes les escoles de Sitges s’han trobat avui a l’Hort de Can Falç en la XXVII Trobada Infantil Sardanista. L’acte, organitzat per l’entitat Amics de la Sardana, enceta els actes del programa de Sitges, la Festa.

 
Sitges és des d'avui i fins aquest diumenge l'epicentre del món sardanístic amb la celebració del programa Sitges, la Festa. El primer dels actes ha tingut lloc aquest matí a l'Hort de Can Falç on 250 alumnes de 4rt de totes les escoles de Sitges s'han trobat per ballar una sardana conjunta en la XVII Trobada Infantil Sardanista. Un dels principals objectius de la trobada, és mantenir viva la tradició sardanista entre els més petits.

Aquesta nit la societat Recreativa El Retiro acollirà el XVIIè Concert de Primavera amb el So del Setge, un concert dramatitzat sota la direcció musical de Xavier Pagès i amb Inés Moraleda, mezzo – soprano; guió i narració, David Puertas; i Cobla Maricel. El concert, inspirat en els fets del 1714, està basat en un poema de Frederic Soler “Pitarra” i la música de Pep Ventura, Enric Morera, Joan Lamote de Grignon, Juli Garreta, Joaquim Serra i Ricard Viladesau.

El programa Sitges, la Festa es tancarà diumenge amb el XXXIè Aplec de la Sardana, l'acte central que reunirà més de 400 sardanistes d'arreu del país. L'Aplec tindrà lloc un any més a l'Hort de Can Falç, a les 11h i a les 16.30h, i comptarà amb les actuacions de les Cobles Marinada, la Cobla Maricel i la Principal del Llobregat.

Clica aquí per veure l'album de fotos