dissabte, 18 d’abril del 2015

LA DIADA DE SANT JORDI A LA VILA

L’Ajuntament organitza una diada amb múltiples activitats i propostes lúdiques, culturals, musicals i d’arts escèniques per enriquir una de les jornades més tradicionals.

 
L'Ajuntament de Sitges, entitats i associacions ofereixen un ampli programa d'activitats i propostes culturals i literàries pensades per conèixer de més a prop els autors locals, presentar les darreres tendències literàries i oferir roses per a tots els gustos.
 
La Fira del Passeig de la Ribera, el 23 d'abril, serà on es concentrarà la major part de l'activitat durant la Diada amb més d'una trentena de parades d'entitats, associacions i comerços locals.
 
A la Fira, que estarà oberta de les 10h a les 20.30h, es podran trobar les novetats literàries i roses que aniran des del format més senzill fins a les composicions més modernes. Una de les novetats literàries més destacades del proper Sant Jordi és Sitges, cuina d'arrels. De la sitja al plat, que edita l'Ajuntament de Sitges amb textos de Carme Panyella i Elena Martínez, i fotografies de Joan Valera, el llibre recull cuina i records de veïns de Sitges, a través del repàs del passat agroalimentari de la vila i la presentació d'un receptari amb els plats més tradicionals. El llibre es podrà adquirir a l'estand institucional de l'Ajuntament, ubicat davant del monument de El Greco, per on durant tota la jornada passaran una vintena d'autors  diferents per signar les seves obres.
 
El dia del llibre i de la rosa comptarà també amb la participació de l'alumnat de les escoles de Sitges amb una lectura de textos, en un espai que s'habilitarà per a l'ocasió i en el que també tindran cabuda altres persones que s'hi vulguin afegir. A les 18h, es farà l'activitat Sitges en vers, en què els participants recitaran un poema escollit per ells mateixos i que culminarà amb la lectura conjunta d'un únic poema.
 
LA TRADICIONAL BALLADA DE SARDANES CLOURÀ UN ANY MÉS LA DIADA 
 
Cobla Maricel /imatge:F.Vallejo
També hi haurà espai per a la música amb l'actuació de la coral Sitges Canta, a les 19 hores. Paral.lelament i seguint amb les tradicions, el Cap de la Vila acollirà a les 20.30h l'audició – ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Maricel.