dimecres, 12 de desembre del 2012

FINALITZA A BALAGUER EL CAMPIONAT DE CATALUNYA 2012

LA BLANCA ESPURNA ASSOLEIX EL 8è LLOC DE LA CLASSIFICACIÓ GENERAL

L'ÚLTIMA JORNADA DEL CAMPIONAT TAMBÉ DESVETLLA LA CAMPIONA NACIONAL: LA COLLA BARCELONINA MARE NOSTRUM

Colla Blanca Espurna a Balaguer


Per tercer any consecutiu la jornada final del Campionat de Catalunya en la categoria absoluta es va celebrar a la ciutat de Balaguer, a La Noguera. El concurs que tingué lloc el pasat  11 de novembre, diumenge al migdia, aplegà un total de 42 colles, amb més de 500 dansaires vinguts d’arreu de Catalunya, ballant al Mercadal.
 
La Blanca Espurna arribava a la cita a només 2 punts per darrera de la seva rival directa, la colla Riallera, amb qui es disputava el 8è lloc de la classificació general. A diferencia de l’any passat, en que  els vigatans es van imposar a la Blanca Espurna en la lluita per aquest lloc, enguany els de la blanca subur han superat a la Riallera en  les tres sardanes de la competició.
En la part alta de la classificació també havia força emoció per esbrinar la campiona nacional. Per segon any consecutiu  es va proclamar vencedora la barcelonina Mare Nostrum, seguida per les també barcelonines Violetes del Bosc i Maig.
Amb aquest concurs també finalitzava el Campionat de la Terra Ferma. En colles grans, la colla guanyadora fou la Dolç Infern, única representant d'aquesta demarcació al Campionat Nacional.
 
 
CLASSIFICACIÓ GENERAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA 2012

 
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
MARE NOSTRUM
BARCELONA
17
2
VIOLETES DEL BOSC
BARCELONA
23
3
MAIG
BARCELONA
38
4
TARRAGONA DANSA
TARRAGONA
43.5
5
ENCÍS
MANLLEU
60.5
6
MANS AMIGUES
CASSÀ DE LA SELVA
56
7
MIRANT AL CEL
SABADELL
62.5
8
BLANCA ESPURNA
SITGES
87
9
RIALLERA
VIC
88
10
DOLÇ INFERN
LLEIDA
96