divendres, 30 de setembre del 2011

MÉS DE 300 DANSAIRES OMPLEN LA FRAGATA EN EL 23è TROFEU “VILA DE SITGES” DE COLLES SARDANISTES

EL CONCURS VA DONAR  EL TRET DE SORTIDA AL CAMPIONAT DE CATALUNYA EN LES CATEGORIES JUVENIL I INFANTIL

EL DRAC I TIMBALERS DE L’ASSOCIACIÓ FOLKLÒRICA SANTA TECLA I SANT BARTOMEU I ELS GEGANTS DE LA VALL VAN PARTICIPAR TAMBÉ EN AQUESTA FESTA DE CULTURA POPULAR.
Diumenge es celebrà la 23ena  edició del Trofeu “Vila de Sitges” de colles sardanistes, organitzat des de la seva primera edició per l’entitat Amics  de la Sardana, amb la  participació de 28 colles vingudes d’arreu del país.  
L’acte va ser tota una festa de cultura popular,  ja que a més de les colles sardanistes,  hi actuaren els gegants de l’A.G.G. La Vall amb el grup de grallers i el Drac Petit de Sitges de l’Associació Cultural de Santa Tecla i Sant Bartomeu acompanyat de la seva colla  infantil de timbalers.
La cobla local Maricel  interpretà les sardanes Joves triomfants de Lluís Alcalà, Sitges, Palau Maricel de Jordi Leon,  Essència de dones de Mª Mercè Navarro,  Essència d’Aplec d’Enric Ortí i  Blanca Espurna del compositor i director de la cobla en Jordi Paulí.
A la sardana de germanor es formaren les habituals rotllanes concèntriques al voltant del Drac i els Gegants, i s’hi afegiren una parella de  gegants i un drac infantils. Un cop finalitzada la sardana, els gegants ens obsequiaren amb una ballada i el drac es acomiadar amb una encesa força espectacular.
Al llarg del concurs comptaren amb la presència de la Regidora de Cultura, la Sra. Mireia Rossell i del Regidor de Tradicions i Festes, el Sr. Magí Almirall.
L’acte es va tancar amb la lectura de les classificacions i el repartiment de trofeus. 
  
COLLES GUANYADORES:
 Alevins: Trapelles, de Sabadell
 Infantils: Geltrunenca, de Vilanova i la G.
 Campionat de Catalunya Infantil (1ª jornada) :  Montgrí 2000, de Torroella de Montgrí
 Campionat de Catalunya Juvenil (1ª jornada) :  Xàldiga, de Barcelona
 Grans: Mare Nostrum, de Barcelona
 Veterans: Toc de Dansa, de Tarragona