divendres, 26 de març del 2010

SITGES OBRIRÀ DE NOU EL CAMPIONAT DE CATALUNYA INFANTIL I JUVENIL

Vic encetarà el Campionat de colles grans amb menys concursos que els anys anteriors

En el transcurs de l'assemblea anyal de socis de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, celebrada dissabte passat, es va presentar oficialment el Campionat de Catalunya 2010.
La gran novetat recau en la categoria gran que per primera vegada començarà al mes de juliol a la ciutat de Vic, tres mesos més tard que en els anys anteriors. També comptarà amb  una disminució del nombre dels concursos oficials, passant de 9 a 6.
El Campionat en categories infantil i juvenil no canvia respecte les edicions anteriors i  desapareix el campionat nacional per la categoria aleví per manca de colles.
Sitges, el 26 de setembre engegarà com és habitual aquest campionat.
La categoria de veterans també veu reduït el nombre de concursos. El circuit començarà a Vilanova i la Geltrú el 17 de juliol. 
Aquests canvis  reflecteixen la voluntat de superar una crisi tant de colles participants com econòmica, ja que un campionat extens comportava en primer lloc unes despeses cada any menys assumibles  per les  colles i en segón terme la dificultat creixent pel que fa a la disponibilitat dels dansaires.
Un altre aspecte que varia és el de les edats. Els alevins allarguen 1 any més la seva categoria,  finalitzant als 11 anys, els infantils als 14 i els juvenils als 18.

CALENDARI