dimecres, 30 de setembre de 2009

EL TROFEU VILA DE SITGES DE COLLES SARDANISTES TANCA LES FESTES DE SANTA TECLA

21 COLLES OMPLEN LA FRAGATA ACOMPANYATS DELS GEGANTS DE l’A.G.G LA VALL I DEL DRAC PETIT DE SITGESDiumenge passat es va celebrar a la vila de Sitges la 21ena edició del Concurs Nacional de Colles sardanistes. Hi participaren 21 colles d’arreu del país en les categories d’Honor Aleví, Infantil i Juvenil i en la modalitat de colles lliures en totes les categories. La representació sitgetana anava a càrrec de la colla Menuda Blanca Espurna, que participava fora de concurs.
L’acte va ser tota una festa de cultura popular, ja que a més de les colles sardanistes, hi actuaren els gegants de l’A.G.G. La Vall amb el seu grup de grallers i el Drac Petit de Sitges de l’Associació Cultural de Santa Tecla i Sant Bartomeu acompanyat de la seva colla infantil de timbalers.
La cobla local Maricel interpretà les sardanes La font de la filosa, de Daniel Gasulla, Un mar de mans, de David Estanyol, El Palau de la Fosca, de Josep Chamorro i Festa d’Argent a Palamós, de Jordi Molina.
El punt àlgid de la festa fou quan els gegants acompanyats per les gralles i el drac amb els seus timbalers entraren al mig de les rotllanes concèntriques que es formaren per ballar tots junts la sardana de Germanor. La peça escollida fou Blanca Espurna de Jordi Paulí, estrenada l’any 1997 a la vila i dedicada a les colles sardanistes sitgetanes.
Per acabar i abans del lliurament dels trofeus a les colles participants esclatà un petit castell de focs.
Al llarg del concurs comptaren amb la presència de la Regidora de Joventut Elisabeth Pérez .


Les colles guanyadores foren les següents:
Categoria d’Honor Aleví: Menuts Dansaires, d’ El Vendrell
Honor Infantil: Joves Dansaires, d’El Vendrell
Honor Juvenil: Cabirols, de Sabadell
Grans: Mare Nostrum, de Barcelona
Alevins: Xamosa, de Barcelona
Infantils: Petits Tarragona Dansa, de Tarragona
Juvenils: Brots de Galceran, de Rubí
Veterans: Encara hi som, de Vilanova i la Geltrú