dimarts, 26 de maig del 2015

Sitges s’omple de sardanistes amb Sitges La Festa

Més de 450 sardanistes van participar diumenge en el 31è Aplec de la Sardana a l’Hort de Can Falç, organitzat pels Amics de la Sardana.

 
 

Un any més, els Amics de la Sardana han celebrat  aquests dies un dels actes més tradicionals del calendari sardanista a la vila: L'Aplec de la Sardana, Sitges, la Festa, organitzat pels Amics de la Sardana.

Els actes es van iniciar divendres, amb la Trobada Sardanista Infantil d'Escoles i el XVIIè Concert de Primavera amb el So del Setge, un concert dramatitzat sota la direcció musical de Xavier Pagès i amb Inés Moraleda, mezzo – soprano; guió i narració, David Puertas; i Cobla Maricel.

L'acte central es va celebrar aquest diumenge amb el 31è Aplec de la Sardana, que va reunir a més de 450 sardanistes. Al llarg del matí i la tarda, a l'Hort de Can Falç, els sardanistes van gaudir de les de la música de les cobles Maricel, Marinada, i Principal del Llobregat.

A més de les ballades, es va celebrar una nova edició del Concurs de colles improvisades, amb premis per a tots els participants i el concurs “Sardapista”, una modalitat que cada cop està agafant més adeptes.

Un cop finalitzats aquests actes, l'activitat dels Amics de la Sardana continúa amb els diferents concursos i aplecs que es celebren regularment arreu del país i la formació de nous sardanistes.Així, els adults poden aprendre sardanes en ell curs que es celebra de 20 a 21 hores, cada divendres, a l'escola Esteve Barrachina. En el mateix indret, dissabte al matí, d'11 a 13 h, s'organitza un curset destinat als més joves sardanistes.